Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri’ye Ne Zaman Gidilir?

İç Anadolu bölgemizde yer alması sebebiyle karasal iklimin yaşandığı Kayseri’de; yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçmektedir. Temmuz ve Ağustos kentin en sıcak olduğu dönemlerdir. Kayakçıların popüler yerlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi ile de kış turizmine açık olan Kayseri’yi kışın da ziyaret edebilirsiniz. Erciyes kayak merkezi şehir merkezine 25 km mesafede, 3916 m yüksekliğindeki Erciyes dağına kurulu kayak merkezidir. Kayak tesislerinin yüksekliği 2150 - 3400 m'dir. Pistlerin eğimleri %10 ile %50 arasında değişmektedir. 


Kayseri’de Nerede Kalınır?

Kayseri ticari ve turizm açısından her yıl bir çok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Bu sebepledir ki çok fazla otel ve pansiyon bulunmaktadır. Otellerin büyük bir bölümü Kayseri merkezde bulunmaktadır. Bütçenize, seyahat amacınıza ve zevkinize  göre konaklama imkanı bulabileceğiniz bu otellerin yanı sıra Erciyes Dağı’nda bulunan oteller de kış sezonunda sizi ağırlamayı beklemektedir.   Kayseri’de otellerin bir çoğu daha çok iş ziyaretleri için tercih edilmektedir. Eğer Kayseri Havalimanı araç kiralama ofisimizden aracınızı teslim aldıysanız şehir merkezine 2-3 km uzaklıktaki otelleri de tercih edebilirsiniz. Bu size  daha kolay bir ulaşım sağlamaktadır.


Kayseri’de Gezilecek Yerler ?

Anadolu için kavşak konumundaki Kayseri , birçok medeniyete ev sahipliği yapmış müze konumunda bir şehirdir. Kayseri’de özellikle Selçuklu dönemi yapıları göze çarpmaktadır. Tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra doğasıyla da bir çok turisti ağırlayan Kayseri, özellikle Erciyes Dağı’ı ile de kış sporu meraklılarını cezbetmektedir.   Öyleyse, Kayseri Havaalanında araba arac kiralama işleminizi yaptıktan sonra gezebileceğiniz yerler;   Kayseri Kalesi ve Surlar; Roma İmparatorluğu döneminde 3.yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir. Şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kale, Kayseri’nin sembolik yerlerinden biridir. Konumu gereği birçok istila yaşamış olan kale hala günümüzde sağlamlığını korumaktadır. Şehir merkezinde oluşuyla ulaşımı da oldukça kolaydır.   Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı; Osmanlı döneminde yapılan kapalı çarşılar arasında İstanbul’dan sonra ikinci büyük yerdir. Kuyumculardan, baharatçılara, giyim eşyaları satan dükkanlara kadar bir çok alışveriş yerini içerisinde barındırmaktadır. Eski dönemlerde olduğu gibi hala Kayseri ticaretindeki yerini korumaktadır.   Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi; Türkiye tarihinde iz bırakan ve önemli şahsiyetleri mezun eden bu okul  2016 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Sakarya Meydan Muharebesinde tüm son sınıf öğrencilerinin şehit olmasıyla o dönem mezun veremeyen okul Milli Mücadele’nin en derin izlerini yansıtmaktadır. Taş Mektep olarak adlandırılan müze binasını ziyaretinizde Kurtuluş Savaşı döneminin izlerine, bu okul mezunu ve Türkiye tarihinde iz bırakan şahıslarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.   Erciyes Dağı; şehrin yerinden görünen, görkemli duruşuyla size selam veren, Kayseri’nin simgesidir. Özellikle kış döneminde yoğun bir ziyaretçi akının olduğu, kış sporları tesislerinin bulunduğu Erciyes Dağ’ı kışın muhakkak uğramanız gereken yerlerden biridir. Teleferik ile de ulaşabileceğiniz tesislerde kayak yapmayı deneyebilirsiniz.   Kayseri’de, keyifli ve rahat bir seyahat için en uygun araba kiralama firması olan Kayseri En Uygun Kiralama ile güvenilir bir şekilde her segment'den kiralık araba ile Kayseri’nin keyfini çıkarabilirsiniz.  


Kayseri Havalimanı Ulaşım

İç Anadolu’nun üçüncü büyük şehri olan Kayseri’de toplu taşıma tramvay, otobüs ve dolmuşlarla sağlanmaktadır. Kayseri Havalimanından şehir merkezine taksi, belediye otobüsleri veya Havaş ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer gezi amaçlı geldiyseniz toplu taşıma sizin için vakit kaybı olacaktır. Aynı şekilde iş seyahatleriniz için de. Toplu taşıma bir kolaylık olsa da kısa bir hafta sonu tatilinizde kendi kullandığınız aracınızla daha özgür bir şekilde istediğiniz yere ulaşım sağlayabilir, istediğiniz yerde durup bir fotoğraf çekilebilirsiniz ya da istediğiniz yerde Kayseri’nin dünyaca ünlü lezzetlerini tadabilirsiniz.  Web sitemizdeki arama bölümünden ya da Kayseri Havalimanı oto kiralama ofisimize gelerek sizin için en uygun fiyatlı otomobili seçebilirsiniz. 

Araç Kiralamanın Keyfini Yaşayın. 

Whatsapp Telefon